Βιομηχανία Ποτών – Ζυθοποιία
Πάτρα – Ελλάδα
2019
Κλιματισμός με φρέσκο αέρα – Αίθουσα συσκευασίας ασκών μπύρας
Επίτευξη συνθηκών καθαρού δωματίου με έλεγχο θερμοκρασίας στο χώρο συσκευασίας των ασκών μπύρας για το εργοστάσιο της εταιρείας στην Πάτρα. Για να παραμείνουν ανέπαφες οι μπύρες απαιτούνται ειδικές συνθήκες κατά τη ζύμωση, την ωρίμανση και την αποθήκευση.
Οι στόχοι του έργου ήταν:
- Συνθήκες καθαρότητας αέρα στον χώρο συσκευασίας, κοντά στην κλάση ISO-8
- Υπερπίεση στην περιοχή συσκευασίας 10 Pa με εισαγωγή αέρα περιβάλλοντος.
- Θερμοκρασία περιοχής συσκευασίας BBL κάτω από 26 ° C και πάνω από + 18 ° C
Ο Όμιλος BCT σχεδίασε και εφάρμοσε τα κατάλληλα συστήματα HVAC για την επίτευξη των επιθυμητών συνθηκών και επικύρωσε το Cleanroom εκτελώντας τις ακόλουθες δοκιμές σύμφωνα με το ISO 14644 (part 3):
- Μοναδιαίες μετρήσεις ροής με τη μέθοδο στατικού σωλήνα pitot
- Επιβεβαίωση αλλαγής αέρα δωματίου
- Μετρήσεις υπερπίεσης
- Μετρήσεις θερμοκρασίας – υγρασίας και καταγραφής
- Οπτικοποίηση ροής αέρα και εγγραφή βίντεο με δοκιμή καπνού
- Τεστ αποκατάστασης
- Μετρήσεις σωματιδίων σε συνθήκες «σε ηρεμία» και «σε λειτουργία».
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ξεκίνησε την παραγωγή μπύρας από το 1963. Έκτοτε η εταιρεία εξελίσσεται συνεχώς, αποτελώντας τη μεγαλύτερη και πιο ιστορική ελληνική ζυθοποιία.